Om

Jag är legitimerad gymnasielärare i svenska och engelska med ett brinnande intresse för läsning och dess effekt på ungdomars läsning. Jag har vid sidan av läraryrket gett ut läromedlet Läs mera (Studentlitteratur, 2017) och nu senast Skönlitteratur i undervisningen – mod och metod att arbeta med läsning i klassrummet (Whip Media, 2021). 2019 tilldelades jag Helgepriset för mitt arbete med att sprida goda exempel på hur lärare kan arbeta med skönlitteratur i klassrummet.

Jag föreläser en hel del för Lärarnas riksförbund om hur vi kan inkorporera läsningen på ett naturligt sätt i undervisningen även högre upp i åldrarna, och jag har även föreläsningar på plats i skolan.

De senaste åren har jag även skrivit en del science-fiction för ungdomar i bokslukaråldern. Romanerna Ett fönster i tiden (Visto, 2018) och Så länge tid är (Visto, 2020) är de två första delarna i en tänkt trilogi om de unga tidsresenärerna Linnea och Becka som kastas ut i tiden på olika äventyr för att säkerställa mänsklighetens fortlevnad.

%d bloggare gillar detta: