Böcker

Skönlitteratur i undervisningen – mod och metod för arbete med läsning i klassrummet

Pris: 250 kronor inkl. frakt (inom Sverige)

Ingen elev ska lämnas ensam med sin läsning, och i den här boken får du många konkreta upplägg för hur du kan arbeta med litteraturläsning i dina klasser.

Boken består av två delar. Den första delen diskuterar elevers attityder till läsning och ger motiv till varför vi lärare bör flytta in själva läsandet i klassrummet i större utsträckning. Dessutom finns konkreta förslag på hur läraren kan gå tillväga för att välja litteratur att skapa projekt kring. 

Den andra delen ger handfasta upplägg som går att använda under de olika stadierna i ett läsprojekt – allt ifrån hur läraren kan introducera en ny roman till hur olika muntliga och skriftliga övningar slutligen leder fram till en genomtänkt examination.

Skönlitteratur i undervisningen riktar sig till verksamma lärare på högstadiet och gymnasiet såväl som till lärarstudenter, och målet är att den ska inspirera till arbete med skönlitteratur i klassrummen.

5 av 5 i betyg!

BTJ:s Jonas Herrlin gav boken betyget 5/5 och rundar av sitt omdöme med:

Herlitz skriver lättillgängligt. Verksamma lärare och lärarstudenter får här viktig inspiration i planering av egna läsprojekt, på högstadiet och gymnasiet.

(Omdömet publiceras i BTJ-häftet nr 5, 2021)

Ett fönster i tiden (2018)

Ett fönster i tiden (2018), inbunden

Pris: 165 kronor inkl. frakt (inom Sverige)

Ett oväntat meddelande på Snap sätter allt på spel för Linnea. Istället för att förbereda sin femtonårsfest befinner hon sig plötsligt i ett hisnande äventyr med livet som insats. Tredje världskriget hotar mänskligheten, och hoppet ställs till Linnea och en flicka som kallar sig Becka54. De båda förs samman av Edvin. 

Men vem är Edvin egentligen? Och hur ska Linnea kunna förhindra ett mord som ska ske 25 år från nu?   

Ett fönster i tiden är en svindlande berättelse om vänskap som förändrar allt. Om att våga riskera sig själv för att rädda andra, och inte minst om att våga tro att tiden kanske inte fungerar som vi är fostrade att tro

Så länge tid är (2020)

Så länge tid är (2020), inbunden

Pris: 175 kronor inkl. frakt (inom Sverige)

London 2074. Ett virus som hotar hela mänskligheten har tagits fram av en samling forskare ledda av den mäktiga tidsresenären Imogen.

Linnea och Becka njuter av de sista dagarna på sommarlovet när de tillsammans med Edvin får i uppdrag att på plats i London försöka förhindra att viruset skickas ut i världen för att sprida död och förödelse. Men när Edvin oväntat försvinner står flickorna ensamma kvar i kampen mot den långt mer erfarna Imogen och hennes medarbetare. Tiden tickar obevekligt iväg och undergången tycks vara nära.

Så länge tid är, som tar vid där Ett fönster i tiden slutar, följer vi de unga tidsresenärerna Linnea och Becka på ännu ett spännande äventyr.

Läs mera (2017)

Läs mera – läsning som metod för flera moment i svenska 1, 2 och 3 (elevbok och lärarens bok)

Beställs hos Studentlitteratur.

%d bloggare gillar detta: